Η βρετανική εταιρία παραγωγής υπερπολυτελών αυτοκινήτων υψηλών ταχυτήτων γεννήθηκε στη δεκαετία του 1920 κατασκευάζοντας αυτοκίνητα αγώνων. Σήμερα η Aston Martin είναι ένα από τα επίσημα πολιτιστικά σύμβολα της χώρας, έχοντας κερδίσει επάξια μία από τις πρώτες θέσεις στην κατηγορία των super cars αλλά και στον κινηματογράφο ως το αυτοκίνητο του μυθικού υπερκατάσκοπου Τζέιμς Μποντ 007 κλέβοντας πολλές φορές την παράσταση και από αυτόν.

Δίνοντας νέα διάσταση στην έννοια της δύναμης, της ομορφιάς και του πάθους χωρίς όρια, η Ashton Martin με τα μοντέλα DBX, Vantage, DB11, DBS, Valkyrie, συνεχίζει να τροφοδοτεί όνειρα και επιθυμίες με σύγχρονες επανεκδόσεις παλαιότερων θρυλικών μοντέλων και νέες παραγωγές (Valhalla) που υπερβαίνουν κάθε φαντασία και αποδεικνύουν ότι όλα είναι δυνατά στην αυτοκίνηση.

Με ιστορία που ξεκινάει το 1947 στην κωμόπολη Maranello του ιταλικού βορρά, η Ferrari – με το κόκκινο χρώμα και το αλογάκι στο καπό – έγινε το όνειρο όσων λατρεύουν την αυτοκίνηση.

Στην πορεία των χρόνων εξελίχθηκε σε έναν παγκόσμιο θρύλο των δρόμων και ένα από τα πιο ισχυρά εξαγώγιμα προϊόντα της Ιταλίας με χαρακτηριστικά την ταχύτητα, τις επιδόσεις, τον μοντέρνο σχεδιασμό, τη μοναδικότητα, και την πολυτέλεια. Η διαρκής αναζήτηση για το καλύτερο συνεχίζει να πυροδοτεί τις «μηχανές» της εταιρίας που συνδυάζει επαναστατικές τεχνολογικές λύσεις και την αίσθηση του χειροποίητου αγγίγματος σε κάθε της μοντέλο.

Τα αυτοκίνητά της θεωρούνται από πολλούς ως έργα τέχνης που παραμένουν ζωντανά, ανεξίτηλα και αιώνια σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει συνέχεια.

Συνώνυμη του αξεπέραστου status symbol, η γερμανική Porsche κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά των σπορ πολυτελών αυτοκίνητων και στις wish list των περισσότερων οδηγών στον κόσμο. Η εταιρία χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά και υπερέχει στον σχεδιασμό έχοντας προσφέρει στην παγκόσμια αγορά μοντέλα που έχουν αγγίξει τα όρια του θρύλου όπως η 718, η 911, η Cayenne, η Macan, η Panamera.

Με μότο «δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία μας» το άλογο της γερμανικής εταιρίας συνεχίζει να καλπάζει στον 21ο αιώνα και να ανοίγει νέους δρόμους στην αυτοκίνηση. Συνδυάζοντας την παράδοση του αιχμηρού εντυπωσιακού σχεδιασμού και των άφταστων επιδόσεων στον δρόμο, η εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογική πρωτοπορία, την πράσινη ενέργεια θέτοντας τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη στην καρδιά της ιπποδύναμης της.  

    Back to top